Premiären avklarad

I morse anlände också Samuel Larsson & Samai Kuoppala från vår återförsäljare X-attach och det är likt Gunnar också Skandinaver. Samuel kommer ursprungligen från Gällivare & Samai uppvuxen i Canada med finska rötter. Med andra ord är vi nu full besättning på engcon-skutan som ska segla Conexpo-rutten.

Snabb frukost och sen snabbt iväg till mässan för att kolla så att vi fått vår TV, DVD-spelare och att högtalarna var inkopplade. Grabbarna som fixar ljud & bild var på plats och riggade det sista, så jag fick direkt testa vår demofilm. Varför blev jag inte förvånad? Om inte containern kom som den skulle, om inte det övriga har funkat som det ska, varför skulle detta funka? Det visar sig att DVD-spelaren bara läser det Amerikanska formatet och inte vårt Europeiska fromat. Blodtrycket stiger över gränsvärdet, jag ARTIKULERAR TYDLIGT att jag vill ha en DVD-spelare som kan läsa våra skivor. Grabbarn skubbar snabbt iväg för att kolla om de har någon regionsfri spelare som kan läsa vår skiva. En timme senare kommer de tillbaks med en spelare som funkar – blodtrycket normalt igen. PUHHH…..

Sitter nu på hotellet och läser om regionskodning på Wikipedia och där står det att läsa:
”Det mest kända exemplet på regionskodning är förmodligen DVD-formatet, där Europa kallas för “region 2″ och Nordamerika för “region 1″. En europeisk DVD-spelare vägrar spela upp filmer från Nordamerika, och vice versa”
Med andra ord – varför bara tro att det ska funka :-)

Vi börjar med att sätta upp våra gatupratare, flaggor och annat skyltmaterial samt ser till att vår enda tiltrotator är putsad & snygg. Jag ser till att allt e på plats i min & Martins ”sandlåda” och testar lite moment som vi ska visa. Alla är på plats och nu är det bara att köra igång. Klockan hinner inte bli 9 innan de första besökarna kommer till oss. Det är ett par entreprenörer från Oregon och de har aldrig sett något liknande. I vanlig ordning finns det en del skepsis kring vårt ”Nordiska” sätt att gräva på men de är så pass intresserade att de vill ha mer information.

Efter en stund dyker Per AB & Co från vår byrå Strateg upp med färska Amerikanska prislistor som trycktes i Örebro samtidigt som de packade sina väskor. Per har tidigare räddat oss med ”sista minuten” beställningar som gick ner till Bauma i en fullastad XC60 från Örebro :-)

Så här fortsätter det i stort sett hela dagen. Periodvis är det riktigt fullt i vår monter och intresset är stort. Däremellan lugnar det ned sig och vi får korta stunders paus i vårt ”mässande” Vi har en utlottning där ett antal intressenter får chansen att kostnadsfritt prova en tiltrotator i sex månader och postlådan med intresseblanketter såg rätt välfylld ut innan dagen var slutet.

Sammanfattningsvis vill jag summera dagen som riktigt bra med många besökare och ett antal riktigt intressanta leads som våra återförsäljare får ta tag i direkt efter mässan. Bland dessa finns pappa och brodern till Angela från Wisconsin som vi träffade på flyget mellan Chicago & Las Vegas. De förstod helt klart fördelarna med en engcon tiltrotator och skrev snabbt in sig som intressent att kostnadsfritt testa en tiltrotator sex månader.

Verkar som jag själv var rätt exalterad över premiärdagen, då det knappt finns några bilder alls att visa idag. Ett par bilder får ni ändå hålla till godo med och bland dem klassfotot på gänget som gör det denna vecka.

På återhörande / Sten

This entry was posted in svenska. Bookmark the permalink.
  • http://www.vericate.se Torbjorn Backstrom

    Tänk att det finns så vackra människor…

  • Sten Stromgren

    Jag e faktsikt brydd själv Torbjörn :-)

blog comments powered by Disqus