Idag mötte vi Eng Con

Dagen började med att jag kl, 06.45 knallade ner till mässan för att få grävmaskinen tankad. På exakt utsatt tid, kl 7 kom Alan Burgess med sin tankbil. Alan jobbar året runt åt mässarrangören GES som mekaniker och tankbilsjobben är bara en av många uppgifter som han utför åt företaget.

Mässan öppnade och en hel del besökare strömmade genom montern innan jag kom i samspråk med ett par trevliga grabbar, som verkligen gillade vad de såg i vår monter. Vi diskuterade hur pass mycket effektivare grävmaskinen blir, att man inte behöver så mycket manuell arbetskraft längre och att det finns pengar att spara på att använda tiltrotator.

När jag sedan plockar fram en keps till dem blir de otroligt glada eftersom en av dem också jobbar åt engcon……????? Ja, så var det faktiskt. Alex Burnett jobbar faktiskt åt Eng Con Holding i Edmonton, Canada. Han kör normalt en Case 580 CX traktorgrävare och med sig hade han arbetsledaren Jason Klapstein som tidigare också jobbat som grävmaskinist.

Alex Burnett

Grabbarna var fantastiskt positiva till konceptet tiltrotator och de hade redan sett oss på vår kanal på You Tube, http://www.youtube.com/engcondotcom

Jag frågade om Jason skulle vilja ställa upp på en liten intervju där han då berättade om sina intryck kring vårt koncept och det fanns inte ett spår av tveksamhet till detta. Se ett kortare klipp där Jason berättar om vilka fördelar han ser med engcon tiltrotator.

Jason själv är ett riktigt maskin-fan och driver själv en egen You Tube kanal där han lägger upp massor med film på maskiner. Se http://www.youtube.com/user/vantagetes

Vi hade även besök av Billy & Monty Reddig från Montana, som hade sju års erfarenhet av engcon. De har reparation & serviceverksamhet och en kund till dem hade hört talas om engcon tiltrotator och ville att de skulle köpa hem en sådan åt honom. Sagt och gjort, de köpte hem en sådan till kunden och det vara bara positiva erfarenheter av detta då kunden haft sju års bekymmersfritt körande trots rätt tuffa tag i berg & hård mark.

Billy Reddig

Överlag imponeras jag av Jänkarnas öppenhet för innovationer och deras förmåga att se fördelarna med att utrusta sina grävmaskiner med en tiltrotator. Har under dessa dagar endast mött ett fåtal ”tvivlare”. Tänker på hur det skiljer mellan olika länder. Jag vill inte nämna några speciella, men i vissa länder finns det betydligt mer skepsis kring konceptet tiltrotator och där är det då naturligtvis svårare att sprida budskapet.

Ett annat trevligt möte idag var då jag & Stig hälsade på Magnus, Freddy, Tobias, m fl i Tenstars monter, där det ”grävdes” friskt med engcon i ett flertal simulatorer som de bygger & säljer. Det är nu några år sedan Magnus & jag skakade hand på vår simulator och onekligen har det hänt massor sedan dess.
Jag imponerades av hur pass exakta och naturtroget allt blivit och deras erbjudande med utbildning i simulatormiljö ligger verkligen helt rätt i tiden. Vi bestämde att vi ska gå ytterligare ett steg med vårt samarbete och framförallt är det Intermat i Paris nästa år som blir målet vårt utökade samarbete.

Nu är det bara en dag kvar och vi får då se vad den bjuder på.

På återhörande. / Sten

This entry was posted in Grävmaskiner, svenska. Bookmark the permalink.
blog comments powered by Disqus