Det är nu det börjar!

Ja, nu var det över för denna gång. Vi har alltså för första gången deltagit i en av världens tre största maskinmässor, Conexpo i Las Vegas. Med tanke på våra förutsättningar och då tänker jag framförallt på containern med mässprodukterna som fastnade i Los Angeles hamn och med detta aldrig kom fram till mässan, gjorde vi en jättebra mässa. Detta mycket tack vare våra vänner & återförsäljare i Los Angeles & Washington, som hjälpte oss med massor av förberedelserna och med plan B då det hakade upp sig på slutrakan. Samuel & Samai fixade fram en reserv-grävmaskin och Gunnar, Saul & Tait fixade med allt från korrekturläsning av kataloger till allt övrig rekvisita som vi behövde. Jag vet inte om jag vill veta hur många mil Gunnar körde runt i Las Vegas med sin pickup, sista dagen innan mässan öppnade i tisdags :-)

Lördagen var då alltså sista dagen och det var då minst sagt lugnt & få besökare. Jag har själv säkerligen deltagit ett 30-tal större mässor under mina år på engcon och att sista dagen varit så lugn har jag aldrig varit med om. Gunnar förklarade att det förmodligen beror på att här tar de flesta ledigt från jobbet för att gå på mässa, till skillnad från Europa där de flesta passar på att gå på sin lediga dag istället. Detta och mycket annat har varit en ny erfarenhet för mig. Jag har lärt mig att vi måste ha betydligt större marginaler på våra gods-sändningar över atlanten, jag har lärt mig att vara tydligare vad det gäller kommunikationen mellan mig själv och de som jag endera köper tjänster av eller våra återförsäljare som vi får hjälp av och mycket annat som vi får ta lärdom av.


Rivning av monter


Stig “kofoten” Engström

Martin, Monica, Lars-Göran & Stig tar en paus i rivningsarbetet.


Grävaren lastad och på väg tillbaka till Washington

Vi ser mässan som ett avstamp för vår USA-satsning som nu startar på allvar, med att vi har ett stort antal leads som ska följas upp. Alla dessa var riktigt intresserade av fortsatt kontakt för att tillsammans med våra återförsäljare Dig Pro & X-attach se hur vårt erbjudande kan hjälpa dem bli lönsamma i sitt grävande. Med tanke på hur positiva besökarna var har jag riktigt stora förhoppningar på ett bra resultat. Det brukar normalt vara rätt stor skepsis mot en sådan här helt ny produkt men här kände vi knappt något av det. Tvärtom var besökarna väldigt positiva till vad de såg och många insåg snabbt hur en tiltrotator skulle förenkla just deras arbete.

Jag avslutar nu min Conexpoblogg med att tacka Lars-Göran, Stig, Monica, Martin, Gunnar, Saul, Tait, Samuel & Samai för ett kalasjobb. Ni har alla varit superduktiga och våra kunder kan inte annat än ha positiva erfarenheter efter att ha besökt vår monter.

Jag vill också än en gång tacka alla i Strömsund och framförallt då Thore & Jens som hjälpte till med sändningarna.

Än gång också tack till Mia, m fl, på Strateg som legat i stenhårt för att få fram vårt marknadsföringsmaterial.

Naturligtvis vill jag även tacka våra besökare för ert besök i vår monter. Jag hoppas nu att ni förstått vårt budskap att vi kan hjälpa er med att göra era grävmaskiner ännu mer lönsamma.

Gå gärna in på vår Facebooksida http://www.facebook.com/engcon så får ni se mer bilder från mässan.

På återhörande / Sten

Tait, Samai, Monica, Gunnar

This entry was posted in svenska. Bookmark the permalink.
  • LM

    Tack för dina rapporter från Conexpo, jätteintresant information från ett Strömsundsföretag som visar upp sig!

  • Sten Stromgren

    Tack själv för att du läst dem :-) / Sten

blog comments powered by Disqus